امروز 2 دی 1403 قیمت روز فولاد و استیل را در فلزورزان مشاهده کنید

انواع ورق فولادی و کاربرد هر کدام

انواع ورق فولادی و کاربرد هر کدام

ورق‌های فولادی به عنوان یکی از پایه‌های اصلی صنعت، در طیف گسترده‌ای از کاربردها از جمله ساختمان‌سازی، لوازم خانگی، حمل و نقل و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. تنوع در نوع و خواص ورق‌های فولادی، انتخاب را برای مصارف مختلف آسان‌تر می‌کند. در این مقدمه، به معرفی برخی از انواع رایج ورق‌های فولادی و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم.

ورق فولادی چیست؟

شاید برای شما نیز این سؤال پیش آمده باشد که ورق فولادی چیست؟ در پاسخ باید گفت که ورق‌های فولادی یکی از محصولات مهم و پرکاربرد در صنعت فولاد هستند. این ورق‌ها به‌عنوان مواد اولیه برای تولید محصولات مختلف کاربرد دارند. ورق‌های فولادی دارای سطحی صاف‌تر از آهن یا هر فلز دیگری هستند. صاف بودن سطح ورق‌های فولادی یکی از ویژگی‌های مهم آن‌ها به‌شمار می‌رود. ساخت ورق‌های فولادی با استفاده از فرآیند نورد صورت می‌گیرد. روش تولید نورد در ورق‌های فولادی به دو دسته نورد گرم و نورد سرد تقسیم می‌شود. ورق‌های فولادی که با روش نورد سرد ساخته می‌شوند در مقایسه با ورق‌های دیگر کیفیت بیشتری دارند.

ورق فولادی چیست؟

این ورق‌ها دارای سطحی بسیار صاف و صیقلی هستند و برای ساخت محصولاتی که ظاهر آن‌ها اهمیت فراوانی دارد، به کار می‌روند. در روش تولید نورد گرم ورق‌های فولادی در دماهای بالای 1000 درجه ساخته می‌شوند. نتیجه حاصل از فرآیند نورد گرم به‌دلیل استفاده از دمای بالا در تولید آن، بسیار آسان‌تر از روش نورد سرد است.اما تولید ورق‌های فولادی با روش نورد گرم ناهمواری‌هایی را بر روی سطح ورق‌ها ایجاد می‌کند. به همین دلیل کیفیت پایین‌تری نسبت به ورق‌های ساخته شده با روش نورد سرد دارند. سطح ظاهری ورق‌های فولادی ساخته شده با روش نورد گرم به اندازه روش نورد سرد صاف و براق نیست.

انواع ورق‌های فولادی در صنعت و کاربرد آن‌ها

ورق‌های فولادی بر اساس کاربرد آن‌ها در صنعت، انواع مختلفی چون ورق روغنی، ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق قلع‌ اندود، ورق رنگی، ورق آجدار، ورق آلومینیومی و…دارند. خرید ورق فولادی بر اساس نیاز هر صنعت متفاوت است. برخی از صنایع برای ساخت محصولات خود به استحکام ورق فولادی و برخی نیز به ظاهر صاف و صیقلی آن نیاز دارند؛ بنابراین هر تولیدکننده‌ای بر اساس نیاز خود انواعی از ورق‌های فولادی را خریداری می‌کند. در ادامه برخی از مهم‌ترین انواع ورق‌ فولادی را نام می‌بریم و کاربرد انواع ورق فولادی را بیان می‌کنیم.

انواع ورق_های فولادی

ورق روغنی

ورق روغنی سطحی صاف و صیقلی دارد به همین علت با نام ورق روغنی معرفی می‌شود. ورق روغنی به روش نورد سرد ساخته می‌شود. این نوع ورق کیفیت بسیار بالا و نیز ابعاد دقیقی دارد. از ورق‌های روغنی در ساخت محصولاتی که به ظاهری زیبا و حساس نیاز دارند، استفاده می‌شود. ورق‌های روغنی در تولید لوله، انواع لوازم خانگی، روکش‌های یخچال و ساخت ورق‌های گالوانیزه کاربرد دارند.

ورق سیاه

ورق سیاه یکی از انواع ورق فولادی پرکاربرد در بازار فولاد است که به روش نورد گرم تولید می‌شود. ورق سیاه سطحی مات و تیره دارد که ناشی از نحوه تولید آن به روش نورد گرم و حرارت بالا است.  این محصول خود انواع مختلفی دارد که دو نوع ورق سیاه37st و52 st از میان آن‌ها بسیار پرطرفدار هستند. از ورق سیاه اغلب در صنایع خودروسازی (بدنه و استحکامات داخل خودرو)، کشتی‌سازی، ساخت تانکرها، تولید لوله و پروفیل و… استفاده می‌شود.

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه از محصولات فولادی معروف و پرمصرف است. در تولید این نوع ورق از ورق‌های روغنی به‌عنوان ماده پایه و اولیه استفاده می‌شود. از ویژگی‌های مهم ورق گالوانیزه ضد زنگ بودن و نیز قیمت مناسب آن است. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد ورق گالوانیزه داشتن قابلیت ترمیم ورق است. در صورتی که ورق گالوانیزه دچار آسیب و زنگ‌زدگی در لایه رویی شود می‌توان آن را ترمیم نمود. از جمله کاربرد ورق‌ فولادی گالوانیزه می‌توان به ساخت کابینت آشپرخانه، تانکر آب، سقف سوله، راویزهای ساختمانی، لوله‌های انتقال آب، صنعت خودروسازی و… اشاره کرد.

ورق قلع‌اندود

ورق‌ قلع‌اندود که نام دیگر آن تین پلیت است با روش نورد گرم تولید می‌شود و از نظر ظاهری به ورق گالوانیزه شباهت دارد. تفاوت ورق قلع‌ اندود با ورق گالوانیزه در این است که ورق گالوانیزه با پوشش روی ساخته می‌شود اما ورق قلع‌اندود با پوشش قلع تولید می‌شود. از خصوصیات این ورق که به موجب آن خرید ورق قلع اندود را به شما پیشنهاد می کنیم ،  داشتن رنگ‌آمیزی مناسب، قابلیت انعطاف برای خم شدن، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی، چکش‌خواری و جوش‌پذیری مناسب است. از ورق قلع‌اندود برای ساخت قوطی کنسرو، قطعات اتومبیل، ظروف خانگی، قطعات الکترونیکی و… استفاده می‌کنند.

ورق رنگی

ورق‌های رنگی به ‌مانند ورق‌های گالوانیزه از پایه ورق‌های روغنی ساخته می‌شوند. در واقع ورق‌های رنگی با اعمال فرآیندهایی روی ورق‌های گالوانیزه تولید می‌شوند و برای ساخت آن‌ها ورق‌های گالوانیزه را رنگ می‌کنند.  ورق‌های رنگی به‌دلیل داشتن ظاهر زیبا و خاصیت ضد زنگ و ضد رطوبت در ساخت انواع لوازم خانگی، صنعت خودروسازی (بخش از اجزای خودروها)، نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها و… به کار می‌روند.

ورق آجدار

ورق آجدار یکی از انواع ورق فولادی است که زیر مجموعه ورق‌های سیاه به‌شمار می‌رود و به روش نورد گرم تولید می‌شود. روی سطح ورق‌های آجدار آج‌هایی برای اصطکاک ایجاد می‌شود. این ورق‌ها به‌طور معمول در ساخت پله‌های اضطراری، کف کامیون‌ها و کشتی‌ها، کف عابر پیاده و… به کار می‌روند.

ورق آلومینیومی

ورق آلومینیوم یکی از ورق‌های فولادی پرمصرف است که مقاومت بالا و وزن کمی دارد. ورق‌ آلومینیومی به روش نورد گرم تولید می‌شود و عناصری مانند منیزیم و سیلیکون در آن به کار می‌رود که استحکام آن را افزایش می‌دهند. از جمله کاربردهای ورق آلومینیومی می‌توان به استفاده در صنایع نظامی، صنعت حمل و نقل، ساخت لوازم خانگی، صنایع داروسازی و… اشاره کرد.

نظر بدهید

با ما در واتسپ در تماس باشید