EMAIL

felezvarzanatlas@gmail.com

تلفن تماس

021-67219

بزرگراه فتح (متوسلیان) بازار فولاد استیل ایران بلوک 3 پلاک 192

ساعت کاری

شنبه – چهارشنبه: 8:00 صبح 17 عصر

پنجشنبه ها : 8:00 صبح 13 ظهر

لوگو شرکت فلزورزان اطلس باستان

لیست قیمت به‌روز ورق آلیاژی

سایز قیمت شاخه (ریال) قیمت برش (ریال)
50 1,730,000 1,760,000
60 1,730,000 1,760,000
70 1,720,000 1,750,000
80 1,720,000 1,750,000
90 1,720,000 1,750,000
100 1,720,000 1,750,000
120 1,730,000 1,760,000

معرفی انواع ورق های آلیاژی

 به شما کمک می‌کند تا با عناصر انواع ورق‌ها آشنا شده و با توجه به نیاز خود بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. در دسته‌بندی ورق‌های آلیاژی 2 دسته ورق آلیاژی فولادی و ورق آلیاژی غیر فولادی وجود دارد. هر کدام از این 2 دسته خود انواعی دارند. به همین دلیل، قصد داریم در ادامه بیشتر در مورد انواع ورق‌های آلیاژی و موارد استفاده آن‌ها با شما صحبت کنیم.

معرفی ورق آلیاژی

 

ورق آلیاژی از پر استفاده‌ترین مواد فولادی به شمار می‌آید که در صنایع گوناگون از آن استفاده می‌کنند. بخش عمده‌ای از آهن آلات را ورق‌های آلیاژی به خود اختصاص داده‌اند که معمولاً در پروسه ساخت با توجه به نیاز ممکن است با فلزهای متفاوتی ترکیب شوند، این چنین است که با شکل‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند.

آلیاژ به معنی ترکیب کردن است که در این هنگام زمانی که یک فلز با یک فلز دیگر یا نافلز ترکیب شود،یک محصول آلیاژی به وجود می‌آید. عمدتاً ورق‌های آلیاژی از کربن، آهن و فولاد ساخته می‌شوند که البته برخی از محصولات آلیاژی دیگر هم وجود دارند که ممکن است هیچ کدام از این فلزها را درون خود جای نداده باشند، به عنوان مثال می‌توان گفت نقره و طلا از جمله آلیاژ‌هایی هستند که بدون آهن عرضه می‌شوند.

در پروسه آلیاژ سازی عنصر فلزی پایه را ذوب می‌کنند و سپس عناصر دیگر را به صورت مذاب به آن اضافه کرده و در مرحله بعد  عناصر را به صورت کامل با یکدیگر ترکیب می‌کنند، به گونه‌ای که شما نمی‌توانید این عناصر را از یکدیگر تفکیک کنید. در این بین، عناصری که در ترکیب شیمیایی وجود دارند، قیمت ورق آلیاژی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. می‌توان گفت ورق آلیاژی به شکلی ساخته می‌شود که در هر شرایطی بتواند بهترین خواص مکانیکی و شیمیایی را به نمایش بگذارد.

انواع ورق‌های آلیاژی فولادی

 

در معرفی انواع ورق های آلیاژی باید به ورق‌های آلیاژی فولادی اشاره کرد. می‌توان ‌توان گفت این ورق‌ها جزء گسترده‌ترین آلیاژ صنعتی به شمار می‌آیند. ما در ادامه به بررسی انواع این ورق آلیاژی بیشتر خواهیم پرداخت.

·       ورق CK45

ورق CK45را می‌توان یکی از پرکاربردترین ورق‌های آلیاژی ضد سایش در نظر گرفت که یک فولاد کربن متوسط را درون خود جای داده است. ناگفته نماند که ورق مورد نظر به خاطر نداشتن کروم در برابر زنگ زدگی مقاومت بالایی ندارد، اما در صنایع ماشین سازی جزء پراستفاده‌ترین‌ها به شمار می‌آید. این نوع ورق در دسته‌بندی فولادهای آلیاژی با ضخامت بین ۳ تا ۵۰ میلقرار گرفته و به خاطر داشتن چقرمگی بالا در خودروسازی و هواپیماسازی به شدت مورد استقبال قرار می‌گیرد.

·       ورق MO40

ورقMO40 هم به خاطر قابلیت عملیات حرارتیکاربرد گسترده‌ای در صنایع نفت و گاز دارد و همچنین در ترکیب شیمیایی آن از عناصری نظیرکربن و منگنز هم استفاده شده است. البته عناصر دیگری همچون کروم، درصد کمی از عناصر گوگرد و فسفر هم در این آلیاژ یافت می‌شود که این عناصر به دوام سایشی و مقاومت در برابر خوردگی و ضربه کمک می‌کنند. برای ساخت دستگاه‌های صنعتی و قطعاتی که در معرض فشار قرار دارند، معمولاً از این ورق آلیاژی فولادی می‌توان استفاده کرد.

·       ورق St52

ورق St52 هم یک نوع ورق آلیاژی کم کربن است که به خاطر کم‌ترین میزان مصرف فولاد، معمولاً در پروژه‌های عمرانی باعث کاهش هزینه می‌شود، برای ساخت این ورق از عناصری نظیر منگنز و سیلسیلیوم استفاده شده است. این دو عنصر به شکل پذیری و استحکام بالای این ورق کمک می‌کنند و معمولاً از این ورق که به نام ورق سیاه هم معروف است، می‌توان برای ساخت اسکلت پل، بدنه جرثقیل، ساخت ریل و بسیاری از قطعات صنعتی دیگر استفاده کرد؛ چرا که از خواص جوشکاری بالایی برخوردار است.

·       ورق A516

یکی دیگر از پرکاربردترین ورق‌های آلیاژی فولادی، ورق A516 نام دارد. این ورق با ترکیب منگنز، سیلسیلیوم، کربن و بسیاری از عناصر دیگر ساخته شده است. به خاطر خواص مکانیک فوق العاده‌ای که این ورق دارد، برایساخت مخازن تحت فشار مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته برای ساخت مبدل‌های حرارتی هم این ورق می‌تواند گزینه بسیار ایده‌آلی در خانواده ورق‌های فولادی آلیاژی به شمار آید.

·       ورق A283

ورق A283 از جمله انواع ورق آلیاژی دیگری است که به آن ورق مخزنی هم گفته می‌شود و در چهار گریدA، B، C و D با استحکام کششی کم و متوسط تولید می‌شود، می‌توان گفت که برای ساخت مخازن گوناگون، سازه‌های صنعتی و تجاری، راه‌آهن و کشتی‌سازی این ورق گزینه مطلوبی به نظر می‌رسد.

انواع ورق آلیاژی غیرفولادی

 

حال که در مورد انواع ورق های آلیاژی و کاربرد هر کدام با شما صحبت می‌کنیم، بهتر است به بررسی ورق‌های آلیاژی غیرفولادی هم اشاره کنیم. ورق آمالگام، ورق پیوتر، ورق قلع‌اندود، ورق‌های برنز و ورق آلیاژی برنج همگی از جمله ورق‌های آلیاژی غیر فولادی هستند.

ورق آلیاژی برنج از ترکیب 2 عنصر روی و مس ساخته می‌شود، ورق‌ برنز هم به خاطر ترکیب عناصر قلع و فسفر تولید می‌شوند، ورق قلع‌اندود به ورقی گفته می‌شود که توسط لایه نازکی از قلع پوشانده شده باشد؛ به همین دلیل، در مقابل فرسایش این ورق بسیار مقاوم و بادوام عمل می‌کند.

ورق پیوتر که یک نوع ورق چکش‌خوار است از مقدار زیادی قلع و مقداری ناچیز آنتیموان، مس، بیسموتو شاید نقره ساخته می‌شود و در پایان ورق آمالگام به خاطر ترکیب فلز جیوه، روی، نقره، قلع، مس، پالادیوم و طلا تولید می‌شود.

به خاطر داشته باشید که ورق پیوتر اگر بدون سرب ساخته شود، برای ساخت وسایل تزئینی و مجسمه‌ها بسیار گزینه مناسبی است. ورق قلع‌اندود را هم در صنایع گوناگونی همچون کنسروسازی، بسته‌بندی رنگ، خودروسازی و نرده‌سازی مورد استفاده قرار می‌دهند. در صنعت الکترونیک و ساختن قطعات کامپیوتر هم ورق‌های برنز کاربرد بسیاری دارند. ورق برنجی هم در دکوراسیون، لوله کشی و… بسیار کاربردی به نظر می‌رسد.

سخن پایانی

به بررسی انواع ورق های آلیاژی و کاربرد هر کدام به صورت مختصر ولی مفید که خارج از حوصله کاربر نباشد پرداختیم. بهتر است بدانید که در صنایع گوناگون نمی‌توان اهمیت استفاده از این ورق‌ها را نادیده گرفت. به همین دلیل، شناخت اجمالی این چنین محصولاتی قطعاً خارج از لطف نیست.

با ما در واتسپ در تماس باشید